terug naar nieuwsoverzicht

Atelier Murals: reclame gevraagd!

Altijd al reclame willen maken, maar zit je om een plek verlegen? Of wil je simpelweg je naam taggen? Muur 5 in bkkc wordt reclamezuil. Wij stellen de muur die wij beschikbaar hebben gekregen voor Atelier Murals beschikbaar voor jouw reclame! De muur staat recht tegenover de ingang, dus het enige wat je hoeft te doen is binnenlopen en je sticker, A4'tje of poster op de wand te bevestigen. Deze exposure is helemaal gratis en duurt tot het moment dat iemand anders er gebruik van wil maken. Muur 5 is te gebruiken tot 1 mei 2016.

Ben je eigenaar van de kledingzaak om de hoek, of een jonge kunstenaar? Heb je een product dat je graag aan de man wil brengen of organiseer je een evenement? Of ben je lid van een voetbalclub en wil je dat graag laten weten? Alles kan! Muur 5 wordt een reclamewand in het pand van bkkc, waar op dat moment Atelier Murals plaats vindt. Een expositie met wandvullende beelden door jonge en enthousiaste kunstenaars. Maar Muur 5 wordt anders, het wordt een plek van iedereen. Alles wat je wilt laten zien is welkom. Prik en plak die muur dus vol!

Je hebt tussen 16 maart 10.00 uur en 1 mei 17.00 uur de tijd om je uit te leven! Er zal geen selectie plaatsvinden door bkkc of de kunstenaar die deze muur beschikbaar stelt. Wel loopt je reclame het risico overplakt te worden door andere reclame.
De muur is 192 cm breed en 325 cm lang en staat recht tegenover de ingang.
Kijk uit dat je de reclame enkel op deze muur aanbrengt en wees respectvol naar andere muren, deze zijn daar namelijk niet voor geschikt.


Op 7 april is er een speciale bijeenkomst over omgevingskwaliteit, waarbij de muur speciale aandacht krijgt van bemiddelaars en opdrachtgevers. Hier wordt niet het eindresultaat geshowd, aangezien die er niet is. Het is een ongoing project dat continue kan veranderen.


Reuring over Aterlier Murals (update 10 februari 2016)

De publieke open call die voor het project Atelier Murals door bkkc is opgezet werd niet zo goed ontvangen door de kunstwereld. Bkkc hanteerde in de open call de term 'materiaalvergoeding', waardoor de kunstwereld op de achterste poten ging staan. En terecht, zo denken wij. Want hoewel #tegendebakker springlevend is, blijkt het geven van een passend honorarium nog steeds niet de norm te zijn. Dat bkkc een rectificatie geeft en diens taalgebruik aanpast kunnen wij zeer waarderen.

Dit neemt echter niet weg dat het verkeerd benoemen van vergoedingen een symptoom is van structurele onderbetaling van kunstenaars. Want jawel, het is eerder regel dan uitzondering dat exposities vaak alleen bestaan door de genereuze, maar ook verlegen kunstenaars die er dan toch maar aan toegeven. Beter exposure dan helemaal niets...

Als reactie op deze reuring willen we de problematiek achter deze oproer present stellen. Door Muur 5 aan te bieden als 'reclamezuil' willen we deze bizarre situatie zichtbaar maken. Laat duidelijk zijn dat dit geen letterlijke kritiek is op bkkc, maar op de reguliere gang van zaken binnen de kunstwereld. Wij hopen dan ook dat dit niet als aanval gezien wordt, maar naar een kritische knipoog naar de huidige situatie.

Mensen die meer willen weten over ons gedachtegoed en werkwijze nodigen we van harte uit om contact op te nemen.

voor algemene vragen over Muur 5? neem contact op met Nanne Muskens

voor algemene vragen over Atelier Murals? neen contact op met Atty Bax

013-7508448a.bax@bkkc.nl